info@nesiokles.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

Kaip išsirinkti nešioklę - DUK

Nešioklių gausoje lengva pasimesti. Lyg ir žinome, kad vaiką nešiosime ergonominėje, natūralią varliuko poziciją palaikančioje nešioklėje, bet, vos tik „pribręsta” pirkimo momentas, apninka abejonės. Kokią nešioklę pirkti? Kuri pati geriausia? Ar ji tiks nuo dabar? O kaip reikės nešioti jau paaugusį? Draugė siūlo vieną, forume šiandien populiari visiškai kita, o žurnale reklamuojama trečia! Šiuo straipsniu suteiksime nemažai naudingos informacijos apie nešiokles, tačiau... apsispręsti vis viena teks jums. 

Aptarkime pagrindinius bruožus, kurie skiria nešiokles vienas nuo kitų, bei funkcijas, kurių Jūs tikitės iš nešioklės

Dažniausiai, kai mums skambinate, rašote laiškus ar atvykstate į parduotuvę, išgirstame labai konkrečius Jūsų lūkesčius nešioklei. Tad nešioklių bruožus skirstykime pagal Jūsų keliamas užduotis joms. Galbūt šiandien kaip tik apie tai galvojate ir sprendžiate nešioklės pasirinkimo galvosūkį bei ruošiatės pirkti nešioklę norėdami, kad...


...kad tiktų nuo gimimo. Prilaikytų naujagimio galvytę

Nuo gimimo tinka labai daug nešioklių, tik visų pirma reikėtų apsispręsti, ar esate natūralių, švelnių priemonių mėgėjas, ar Jus žavi konkreti konstrukcija, sagtys bei dirželiai.

Idealiausiai prie naujagimio prisitaiko vaikjuostė bei į ją panašios nešioklės. Nešioklė turi vaiką laikyti tarsi Jūsų delnai, tad vaikjuostę galėsite labai tvirtai ir tolygiai paskirstyti ant naujagimio nugaros, kaklo, klubų ir jį prilaikyti ypač tolygiai. Kas dar svarbu – vaikjuostėje galima vaiką dėti neištraukiant į išorę jo kojyčių, kas pirmomis savaitėmis ypač svarbu.
Trikotažo vaikjuostės patogios pradedantiems:(Boba wrapManduca slingNeko wrap slingLove radius Basic/OriginalClose CabooIsara wrap).
Jei vaikjuostės idėja vilioja, bet norisi kiek daugiau konkretumo, pažiūrėkite švelnutes, minkštas, bet kiek suformuotas nešiokles, tokias kaip: (Boba BlissManduca TwistIsara QuickErgobaby EmbraceMarsupi (su lipukais)).

Konstruotos (ergonominės / soft structured) nešioklės prie mažiausių naujagimių prisitaiko įvairiai – arba jos turi naujagimio įdėklą, arba yra siaurinamos per nugarėlės pagrindą. Jei nenorite vargti su įdėklais, rinkitės maksimaliai susimažinančią konstruotą nešioklę. Galvytę tokia nešioklė prilaikys tokiais būdais: nugarėlėje esančia pagalvėle; nešioklės gobtuvą susukant „į dešrelę“ ir fiksuojant šonuose; sutraukiant ir siaurinant nugarėlę kaklo srityje.
Jei vaikas labai smulkus (iki 3,5 kg), gali būti, kad reikės luktelti su konstruota nešiokle. Požymis, kad nešioklė per didelė vaikui bus tuomet, kai vaikui jau esant nešioklėje, sutraukus visus dirželius maksimaliai, lieka laisvos medžiagos klosčių, kurios palieka tuštumas tarp vaiko ir nešioklės. Tai nutinka retai, tačiau visuomet verta pažiūrėti gamintojo video, kaip jie tvirtina konkrečioje nešioklėje naujagimį.
Augančios nešioklės: Boba XManduca XTIsara The OneNeko SwitchLennyUpgradeTula Free To GrowERGObaby OmniERGObaby Adapt.


...kad naujagimiui nereikėtų naujagimio įdėklo

Drąsiai, be įdėklo, naujagimį nešiosite šiose konstruotose nešioklėse: Boba XManduca XTIsara The OneNeko SwitchLennyUpgradeTula Free To GrowERGObaby OmniERGObaby Adapt.


...kad tiktų vyresniam ir didesniam vaikui

Ergonominės nešioklės vienaip ar kitaip auga su vaiku. Tad jei norite, kad nešioklė tiktų ir mažam, ir greitai augančiam mažyliui, ieškokite tokių, kurios turi platų pagrindą – juk nešioklė turi dengti vaiko kojytes nuo kelio iki kelio (iš vidinės, lenkimo pusės). Taip pat patogu, kai auga nešioklės nugarėlės aukštis. Ir labai svarbu – storos petnešos ir tvirtas (pastorintas) juosmens diržas. Pastarieji du elementai gelbės Jūsų nugarą ir pečius, amortizuos vaiko svorį, proporcingai paskirstys apkrovas.
Plačios nešioklės: Boba XManduca XTIsara The OneNeko SwitchLennyUpgradeTula Free To GrowERGObaby OmniERGObaby Adapt.
Jei nešioklę renkatės 1-2 metukų vaikui (Todleriui), galite iš karto imti plačiausius variantus, kuriuose patogu nešioti vaiką ir nugaroje, pvz. Neko Switch Toddler ar  O štai Isara The One ir Boba X komplektuose turi specialius nešioklės praplatinimo elementus, kuriuos pakanka prisegti nešioklės šonuose ir taip jos tampa Toddler dydžio nešynėmis.
Klubo nešioklės Hip Seat. Jas rinkitės tuomet, kai vaikštantį/ropojantį vaiką nešiojate ne ilgais laiko tarpais, bet tenka dažnai vis užsikelti ant klubo. Tokio tipo nešioklė labai patogi namuose ar iškeliavus iš namų.

Jei turite ergonominę nešioklę, būtinai išbandykite vyresnio vaiko nešiojimą nugaroje! Tai ypač smagus nešimo būdas – vaikas mato aplinką labai plačiai, jo ilgos kojos netrukdo jums žingsniuojant, o svoris neverčia kūprintis.


...kad neskaudėtų nugaros

Mes labai norėtume, bet nešioklė, deja, nemoka pagydyti stuburo problemų, tačiau ji gali maksimaliai saugoti Jūsų nugarą nuolat nešiojant vaiką. Juk ar skauda nugarą, ar ne – vaikus nešiojame kasdien. Tad stenkimės kuo labiau palengvinti kasdienes apkrovas. Jūsų nugarą ir pečius saugos tokios nešioklės, kuriose labai platus vaiko svorio paskirstymas.
Plačiausiai nugaroje išsidėsto žakardinio audimo vaikjuostės. Konstruotos nešioklės šią funkciją atlieka tuomet, kai turi minkštas ir plačias petnešas. Tad nebijokite kiek stambesnio dizaino – jis gebės stipriau amortizuoti vaiko svorį. Taip pat labai svarbus juosmens diržas – jis taip pat turi būti pakankamai platus ir tvirtas. Šiame skyrelyje konkrečių pavadinimų nevardinsime, nes visos anksčiau aptartos nešioklės, tinkamai jas prisiveržus ir sureguliavus, yra saugios ir sveikos jūsų nugarai.


...kad nereikėtų daug investuoti, bet turėčiau visas funkcijas

Yra ergonominių nešioklių, kurios gaminamos iš tų pačių kokybiškų audinių, tačiau jos yra pigesnės, pvz. Amazonas Smart Carrier. Šis Vokietijos gamintojas neatnaujina kolekcijų kas keletą mėnesių, nekuria daug naujų modelių, tad jo nešioklė vis dar išlaiko ir ankstesnę nedidelę kainą. Bet lyginant su kitais gamintojais, Smart Carrier turi visas pagrindines funkcijas – platų juosmens diržą, minkštas petnešas, gobtuvą ir netgi – seilinukus petnešoms bei maišelį nešioklei.

...kad turėtų keletą nešimo pozicijų

Labai smagu turėti galimybę keisti nešimo pozicijas augant vaikui. Pagrindinės nešimo pozicijos yra šios: priekyje atsisukus į mamą, ant klubo ir nugaroje. Daugelis nešioklių turi šias pozicijas. Gali būti, kad nešioklė turės kiek kitokias pozicijų kombinacijas – tik priekyje ir nugaroje, tik priekyje ir ant klubo, arba priekyje nusukus ir atsukus į save bei nugaroje. Greičiausiai, pamėgsite kažkurią vieną iš minėtų pozicijų ir ji taps pagrindine nešiojant mažylį. Bet nebijokite išbandyti ir kitų – kartais jos padeda nuraminti mažylį arba kinta vaikui augant.


...kad būtų vaiką galima nešti veiduku atsukus į pasaulį

Jei renkatės saugias ir sveikas nešiokles, pastebėsite, kad gamintojai nerekomenduoja nešti vaikų nusuktų į pasaulį. Daugiau apie tai informacijos galite rasti ankstesniuose mūsų straipsniuose. Tačiau, tikrai suprantame, kad yra atvejų, kai to norisi. Jei Jūsų vaikas tvirtas (beveik sėdintis), jei pasižadate nenešioti tokioje pozicijoje nuolat, jei Jums negaila savo nugaros ir pečių (tokioje pozicijoje padidėja svorio apkrovos Jūsų kūnui) - yra keletas ergonomiškų nešioklių variantų:
Ergobaby OmniTula Explore.
Tačiau nepamirškite! – tokioje pozicijoje įpratinus nešti vaiką, jis vėliau gali nebenorėti atsisukti į Jus, tad nešti nusuktą metų ar vyresnį mažylį bus itin keblu – ilgos kojytės nutįs iki Jūsų kelių, svoris temps pečius į priekį, greičiau nuvargs Jūsų nugara. Ši pozicija gali būti pakeičiama į vaiko nešimą ant klubo ar nugaroje. Nebijokite ieškoti išeičių, kurios bus naudingos jums abiem!
Nešioklėje veidu į pasaulį - gerai ar blogai? >>>>


...kad tiktų itin smulkiai mamytei

Smulkiausioms mamytėms rekomenduojame išsimatuoti liemens apimtį ir pagal tai pradėti rinktis konstruotą nešioklę, nes kai kurių nešioklių juosmens diržas, net suveržus maksimaliai, vis dar liks laisvokas (didokos nešioklės būtų LennyLamb). Gamintojai nuolat dirba, kad nešioklė būtų kuo geriau sureguliuojama kuo įvairesnių matmenų tėčiams ir mamos, tad net ir smulkiausiems nešiotojams yra labai daug tinkamų variantų.
Patikrinome su tikrai smulkiom mamom: Boba XIsara The OneNeko SwitchTula Free To GrowERGObaby OmniERGObaby Adapt.


...kad augtų su vaiku iki 20 kg. ir nereiktų pirkti kitos

Ant pakuotės nurodyti kilogramai ne visuomet reiškia, kad Jūsų vaikas taip pat tilps konkrečioje nešioklėje būtent iki 4 metukų. Kilogramai nurodomi tam, kad užtikrintų, jog nešioklė nesuplyš įdėjus į ją svorį iki 20 kg. Na, o kiek ilgai bus patogu joje nešioti konkretų vaiką, turėsite pajusti individualiai arba pasikliauti tokias pačias nešiokles naudojančių šeimų atsiliepimais. Tarkime, Marsupi pakuotėje nurodomas max. 15 kg. vaiko svoris, tačiau realiai joje patogu nešti vaikus ilgiausiai iki 1 metukų amžiaus.
ERGObaby Omni arba Amazonas Smart Carrier taip pat netiks vaikams virš 1,5 metukų.
Tačiau yra nešioklių, kurios realiai ir išties funkcionaliai auga nuo pirmųjų mėnesių iki 2-3 metukų. Tokios nešioklės: Boba X, Manduca XT, Isara The One.


...kad tilptų po striuke

Jaukiausiai po striukėmis ir paltais susipakuoja natūraliausių konstrukcijų nešioklės – austinės ir trikotažo vaikjuostės,  (Boba BlissManduca TwistIsara QuickErgobaby EmbraceMarsupi (su lipukais)). Tai yra tos, kurios labiausiai priglunda prie Jūsų kūno.
Tačiau nebijokite to paties daryti ir su konstruotomis ergonominėmis nešioklėmis, nemažai modelių turi puikiai suformuotus pečių diržus, kurie dailiai priglunda prie jūsų kūno.

...kad kryžiuotųsi petnešos

Patogi nešioklės funkcija. Išties, yra nešioklių, kurios daug gražiau gula ant pečių, kai sukryžiuojame jų pečių diržus. Ši funkcija labai patogi smulkesniems nešiotojams, kurių pečiai siauresni ir, netgi pilnai suveržus visą petnešų ilgį, išlieka jausmas, kad jos tuoj nuslys nuo pečių.
Sukryžiavus petnešas kitaip vaiko svoris pasiskirsto tokiu būdu, kad jis tarsi susikoncentruoja labiau į nugaros centrą.
Kryžiuoti petnešas galima šiose nešioklėse: Boba XManduca XTIsara The OneNeko SwitchLennyUpgradeERGObaby OmniERGObaby Adapt.
Atkreipiame dėmesį, kad petnešų kryžiavimo reikia ne visoms nešioklėms. Kitų nešioklių modelių petnešos patogiai priglunda jas tiesiog užsisegus klasikiniu būdu – tarsi kuprinę.


...kad būtų rekomenduojama ortopedų ir pediatrų, turėtų saugumo sertifikatą

Šis skyrelis bus trumpiausias. Visos nešioklės, kurias rasite nešioklės.lt, turi ES saugumo sertifikatus; jas tikrina Tarptautinis Klubų Displazijos Institutas, įvairių šalių pediatrai bei ortopedai. Galime garantuoti, kad tinkamai dėvint, šios nešioklės užtikrina sveiką ir teisingą vaiko klubų, kryžkaulio, nugaros vystymąsi, saugo nuo klubų displazijos rizikos, o tuo pačiu – užtikrina tinkamą atramą mamos/tėčio klubams, pečiams bei stuburui.


...kad būtų suteikiama 2 metų garantija

Daugeliui mūsų parduodamų nešioklių suteikiama 2 metų gamintojo garantija. Tai reiškia, kad pastebėjus bet kokį gamyklinį defektą, galėsite nedelsdami kreiptis į mus.
Atkreipiame dėmesį, kad spalvų blukimui nėra taikoma garantija, nes nešioklės marginamos ekologiškais dažais, kurie yra daug švelnesni ir kaskart skalbiant galite pastebėti, kad raštas ar spalva pradeda kisti.


...kad tiktų karštuoju sezonu, kad vėdintųsi ir kvėpuotų

Įprasta manyti, kad ir medvilnė kvėpuoja bei puikiai praleidžia orą. Tai tikrai tiesa, tačiau jei yra poreikis ne tik oro cirkuliacijai, bet ir kad nešioklė greitai garintų drėgmę, greitai išdžiūtų, būtų atsparesnė dėvėjimuisi, galima rinktis vadinamus Mesh audinius. Jų struktūra primena tinklelį ar korį, kuris prie vaiko ir Jūsų kūno liečiasi santykinai nedideliu plotu. Taip išgaunamas lengvumo, drėgmės išgarinimo ir pralaidumo orui efektas. 

...kad galėčiau žindyti

Labai svarbu patogiai žindyti, netgi nešioklėje.
Jei žindymui jums būtina horizontali padėtis (kūdikis labai mažas, norite tvirtai prilaikyti, norite žindyti ištisai), rinkitės žiedinį slingą (pvz. Amazonas Ring Sling, JPMBB Ring Sling). Jame galima vaiką lengvai įtaisyti gulomis. Vėliau galėsite nešioti klasikine - varliuko poza.
Žindymo techniką įvaldžius tvirčiau, Jums patiks ir pavyks žindyti beveik visose nešioklėse, kuriose lengva atpalaiduoti petnešų diržus bei kiek nuleisti juosmens diržą. Pagrindinė Jūsų užduotis tokia, kad vaiko burnytė atsirastų kuo arčiau krūties ir kad kuo greičiau ją pasiektų.

---------------------------------------------

Pastaba. Straipsnyje radote nemažai nešioklių pavadinimų, tačiau sąrašas nėra baigtinis. Net jei ir rasite čia neįvardintą nešioklę, pagal nešioklėje esančias funkcijas, Jūs suprasite kokiam vaikui ji skirta. Svarbiausia – nepirkite nepatikrintų, nors ir labai dailiai nufotografuotų, nešioklių padirbinių - jie gali būti skysto audinio, dažyti toksiškais dažais, gali net neatitikti jų dydžiai, sagtys ir pan. Jei kiltų klausimų dėl vienos ar kitos nešioklės tinkamumo Jūsų vaikui, visuomet galite mums skambinti ir tartis. +370 674 74161.



Nesiokles.lt tinklalapyje skelbiami tekstai, aprašymai ir straipsniai yra autoriniai. Jei Jums patiko čia randama informacija ir norite ja pasidalinti, kopijuoti savo svetainėje ar kitame šaltinyje, būtinai susisiekite su mumis.