info@nesiokles.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

Kaip viskas galėjo būti... Tikrų pamišėlių užpatentuotos nešioklės

Ar kada nors susimąstėte, kaip vaikai buvo nešiojami daug anksčiau, nei buvo išrastos mums įprastos, patogios nešioklės? Didžioji žmonijos dalis vaikus nuo senųjų amžių nešiojo paprasčiausiose vaikjuostėse ar slinguose, kurie ir iki šiol nėra stipriai pakitę. 

Bet kai šio reikalo ėmėsi dėl naujovių ir patentų pamišę Amerikiečiai, viskas ėmė suktis pašėlusiu greičiu... Štai kokius nešiojimo išradimus galima rasti Google platybėse naršant po patentų biuro duomenis.

 
Ar žinote pagrindinį teisingo nešiojimo šūkį – „vaikas nešioklėje turi būti taip arti, kad galėtumėte pabučiuoti jo pakaušiuką“? Konstruojant šią nešioklę, gerokai persistengta su tuo pakaušiuku. Nedaug trūksta ir vaikas pasieks tėčio viršugalvį. Patentas užpildytas 1995 m.

 
O kaip veikia ši? Atrodo Jums teks gerokai priveržti diržus, kad vaikas būtų nors kiek prilaikomas. Gal geriau praleiskime šį išradimą. Beje, patentas užregistruotas 1994 metais.

 
Ši nešynė nelabai nutolus nuo realybės – netgi peties dalyje patogiai paskirstomas svoris– audinys išdėstytas plačiai ir tolygiai. Įdomiausia, kad vaikas sėdi ne ant audinio, o ant specialios sėdynukės. Patentas užregistruotas 1954 m.

 
Seniausia patentuota nešynė, kurią pavyko rasti, užregistruota dar 1893 m.! Dizainas gal ir visai suprantamas, bet sunku įsivaizduoti vaiką, patogiai sėdintį ant užveržto diržo.

 
Įmantrus galvos įtaisas vaiko nešiojimui ant pečių. Vien žiūrint į jį pradedi nemaloniai jausti, kaip nuo galvos pešami plaukai... Uj! Tiesa, dar galite pafantazuoti, kas nutiktų vaikui atpylus. Patentas užregistruotas 1999 m.

 
Štai tokia sėdimoji nešynė nešiojimui veidu į pasaulį. Įsivaizduojate jos sukeliamus nugaros ir pečių skausmus? Patentas užregistruotas 1985 m.

 
Ar man dvejinasi akyse? Ar galite realiai įsivaizduoti save naudojant šią nešynę? Jei pasodinčiau į ją savo sūnų, jis nuolat kramsnotų mano marškinėlius. Negražu erzinti! Na bet šias pastangas įvertinkime dešimtuku. Patentas užregistruotas 1993 m.

 
Oho, kokia diagrama! Tai dar viena nešynė, skirta nešioti vaiką sėdintį veidu į priekį. Gal ir nebloga konstrukcija, tačiau reikia nepamiršti, kad vaiko svoris yra nutolęs nuo nešiojančiojo žmogaus svorio centro ir stipria jėga nugarą tempia į priekį. Įdomu, ką galėtų reikšti punktas „A“?... Turbūt „Nuostabių ūsų formavimo prietaisą“. Patentas užregistruotas 1993 m.

 
Ši nešynė atrodo pakankamai patogi. Atkreipkite dėmesį į šoninę sagtelę – ar ji jums neprimena pirmųjų jūsų vaikystės kelnyčių su petnešomis užsegimo? Patentas užregistruotas 1943 m. Pastaba: mamoms nešynės reikėjo apsiperkant maisto prekių parduotuvėje. Matyt, tuo metu dar nebuvo išrasti pirkinių vežimėliai parduotuvėms!

 
Ši tikrai labai įdomi. Vien ko verta  tipinė 1960-ųjų mamos šukuosena…Tai nešioklė - klubo nešioklės pradininkė. Pažiūrėkite šone – nešioklėje yra speciali kišenė buteliukui. Tai buvo laikmetis, kai elito mamos visiškai nemaitino kūdikių krūtimi. Patento data 1966 m.

Straipsnis parengtas pagal Dirty diaper laundry

Vertimas: nesiokles.lt