info@nesiokles.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

Kaip rinktis nešioklę.


Jei šiandien renkatės nešioklę - gali apimti jausmas, kad jų tiesiog per daug. Rinkoje toks nešioklių margumynas, kad norint įsigilinti ir priimti sprendimą, kurią pasirinkti, kuri jau ta vienintelė geriausia, gali susisukti galva.

Yra keletas dalykų, kuriuos žinodami jausitės ramiau, išmoksite įvertinti savo poreikius ir rasite juos atitinkančią nešioklę.

Visų pirma sutarkime, kad rinksimės saugią, ergonomišką ir teisingą nešioklę. Ne kaboklę, ne kengūriuką ir ne klynakabę. Pavadinimai juokingi, tačiau jie visi apibūdina neteisingos konstrukcijos įrengimus, kurių parduotuvėse vis dar labai daug.

TEISINGA IR SAUGI NEŠIOKLĖ:
Joje vaiką galima įtaisyti ortopediškai taisyklingoje (varliuko) pozoje, t. y. vaiko kojytės išdėstomos plačiai, M raidės forma, keliukai aukščiau nei užpakaliukas.
Vaikas visiškai prigludęs prie jūsų krūtinės – judviejų neskiria jokios nešynės detalės.
Nesėdintis vaikas nešioklėje įsitaiso natūraliai, t. y. jo stuburas išlinkęs C forma, nešioklės nugarėlė minkšta, dirbtinai netiesina vaiko nugarytės.
Vaiko svoris paskirstomas itin plačiai, didžioji svorio dalis tenka jūsų klubam, tad svarbus bruožas – platus juosmens diržas (jei tai vaikjuostė, ji taip pat rišama apjuosiant juosmenį).

NETEISINGA NESAUGI KABOKLĖ atrodo taip:
Vaikas kybo pakabintas už klyno, keliukai nutįsę žemyn.
Pakietinta tokio kengūriuko nugarėlė dirbtinai tiesina kūdikio nugarą, jo laikysena nenatūrali, tarsi pakabinta už pažastų.
Vaikas tarsi atkibęs nuo jūsų, kabo žemai, nepatogu nešti atsukus į save.
Vaiko svoris tenka tik jūsų pečiams ir juos stipriai apkrauna, nes konstrukcija susideda tik iš petnešų, nėra juosmens diržo.

       

KAS TINKA NUO GIMIMO?
Tai labai dažnas klausimas, nes nešiojimo poreikis atsiranda vos gimus mažyliui. Mažiausius kūnelius idealiai prilaiko VAIKJUOSTĖ. Ypač smagu mokytis rištis trikotažo vaikjuostę, nes ji pirmiau rišama, o tuomet įkeliamas vaikiukas ir ji pati aptempia ir pilnai prilaiko naujagimio nugarytę, galvytę, klubus. Jei vaiko kojytės dar nesiduoda skečiamos, vaikjuostėje to daryti ir nereikia – ji prilaikys kojytes natūralioje pozoje, taip kaip tuo metu naujagimiui reikia. Vaikas tarsi laikomas rankomis jums ant krūtinės, tačiau jūsų rankos laisvos. (Boba wrap, Manduca sling, Neko wrap sling, Love radius Basic/Original, Close Caboo, Isara wrap).
Trikotažo vaikjuostė galėtų būti kiekvienos šeimos pagalbininkė - pati pirmoji nešioklė nuo pirmųjų dienų. Vėliau, keičiantis poreikiams ir vaikui augant, papildysite nešiojimo „įrangą“ kontruota nešiokle, žiediniu slingu ar kita priemone. Bus smagu keičiantis situacijoms pasirinkti skirtingus nešiojimo būdus.
Jei baisu pradėti rištis - pažiūrėkite keletą video, kaip sudėliojamas audinys, kaip įkeliamas vaikas. Tikrai perprasti nesunku, o patogumas ir jaukumas užburia. Vaikjuostė tinka nuo pirmų dienų, joje saugu ir natūralu naujagimiui, kurio kojelės dar prilenktos prie pilvuko, o jis pats dar susirietęs, stuburas vis dar kaip mamos pilvelyje C formos. Vaikjuostė prisitaiko ir prilaiko tarsi jūsų delnai, netiesina ir leidžia likti tokioje pozoje tol, kol vaikas pats pradės keistis ir tiesintis.

JAUKI, RIŠAMA, BET SU SAGTIM.
Panašiai prilaiko ir pusiau rišamos nešioklės, kurios turi juosmens diržą su sagtimi, tačiau vietoje segamų petnešų turi plačius audinio galus. Jos pusiau suformuotos kūdikiui įdėti, tad ir audinio suvaldyti reikės kiek mažiau. (Boba Bliss, Manduca Twist, Isara Quick, Ergobaby Embrace, Marsupi (su lipukais)). Tokios nešioklės tobulai prisitaiko prie naujagimio ir suteikia jausmą, kad vaikas toliau mėgaujasi buvimu mamos pilvelyje. Jūsų palengvinimui - sagtis ant juosmens, o tvirtam ir prisitaikančiam prie vaiko prilaikymui - plačios juostos.
Naudodami tokias nešiokles nebijosite, kad vaikas pervargs nešioklėje ar kad jam joje bus nepatogu. 

VIDEO - ŽIŪRIU REALŲ NEŠIOKLĖS NAUDOJIMĄ 
Filmukai - būtinas ir naudingai praleistas Jūsų laikas, jei nežinote, nuo ko pradėti rinktis. Pažiūrėkite, kaip užsidedamos nešioklės, kokie modelių skirtumai, kaip jose atrodo vaikas. Video leidžia daug aiškiau susigaudyti ypatumuose. Bus lengviau atmesti keletą variantų.
O jei jau turite apgalvoję keletą nešioklių, video medžiaga leis jas pamatyti ant suaugusio žmogaus, su realiu kūdikiu. Įvertinsite proporcijas, sagtelių reguliavimo sudėtingumą, dizainą. Būtinai, prieš apsisprendžiant ar skambinant konsultacijai, pažiūrėkite VIDEO.


DVI NEŠIOKLĖS - LOGIŠKA!
Nesistenkite išsirinkti vienos nešioklės, kuri tiktų nuo gimimo iki darželio. Teoriškai tai įmanoma ir tokių modelių yra, tačiau praktiškai bus daug maloniau turėti galimybę pasirinkti, kokios nešioklės jums ir jūsų vaikui norisi būtent tuo augimo tarpsniu, būtent tą dieną. Nebūtina įsigijus naują nešioklę iškart išdalinti anksčiau turėtas (jei jos taisyklingos). Net jei mažylis jau tvirtai sėdi ir turite konstruotą ergonominę nešioklę, jums gali prireikti žiedinio slingo – migdymui ar ilgesniam žindymui. Jei jau keliaujat į lauką su vaikuoste, greitesniam užsidėjimui prekybos centre gali norėtis konstruotos nešioklės, kurios galai nesiektų nešvarių grindų. Turint keletą nešioklių, galėsite lanksčiai prisitaikyti prie mažylio poreikių.

PASAKYKITE, KURI VISŲ PATOGIAUSIA/GERIAUSIA?
Ar būtų provokacija, jei pasakyčiau – visos patogios? Jums nereikia išsirinkti nešioklės, kuri statistiškai patinka didžiausiai daliai mamų/tėčių. Labai nusivilsite, jei rinksitės brangiausią, o ji nepasirodys patogi nuo pirmo užsidėjimo.
Kai nešioklė yra ergonomiška, saugi ir teisinga, pagrindinė užduotis tenka jums – turėsite išmokti ją sureguliuoti. Turėsite kartais netgi paprakaituoti, kol surasite patogiausią būdą judviem su vaiku, kol išmoksite negalvojant susitampyti dirželius ar lengvai pasiekti nugaros dirželį. Po dešimčių kartų bandymų, jūsų pasirinkta nešioklė taps patogiausia ir pradėsite ją rekomenduoti kitiems.
Neieškokite nešioklės, kuri vienu metu būtų visokia (didelė ir maža, sunki ir lengva....).

----------------------------------------
RENKAMĖS NEŠIOKLĘ PAGAL KONKREČIUS POREIKIUS

- PAGAL VAIKO AMŽIŲ
KAI VAIKAS TVIRTAI LAIKO GALVĄ, o jūs tik dabar nusprendėte ieškoti nešioklės, jum nereikės kažko super susimažinančio, prilaikančio galvytę. Galbūt užteks paprasčiausios konstrukcijos, ergonomiškos, nedaug vietos užimančios nešioklės. Tokias nešiokles labai paprasta užsidėti, užsisegti. Pvz. Boba 4GS, Isara Trensetter, Love radius Hoodie. Jos puikiai tarnaus, kol vaikas augs.

NUO GIMIMO IKI DARŽELIO. Taip, galima rasti tokių nešioklių. Jos labai populiarios. Tai naujos kartos nešioklės, kurios susimažina iki naujagimio matmenų ir vėliau palaipsniui auga kartu su vaiku. Galbūt prie paties mažiausio naujagimio teks paplušėti, kad sureguliuotume pilną prilaikymą, pakankamai įmobilizuotume kaklą, bet nuo mėnesio laiko tokią nešioklę drąsiai dėsitės kasdien, vaikas joje jausis komfortiškai. Augančios nešioklės turi nemažą audinio rezervą, kad pilnai dengtų vaiko nugarytę, o praplečiant jų pagrindą – dengtų ir prilaikytų vaiko kojytes nuo vieno sulenkto keliuko iki kito.
Augančios nešioklės: Boba X, Manduca XT, Isara The One, Neko Switch, LennyUpgrade, Tula Free To Grow, ERGObaby Omni, ERGObaby Adapt.

- PAGAL TĖVŲ SUDĖJIMĄ, ŪGĮ
Dauguma nešioklių susireguliuoja bei tinka ir smulkaus sudėjimo, ir aukštesniems tėveliams.

- KIEK LAIKO NEŠIOSIME
Ergonominės nešioklės pritaikytos ilgam nešiojimui. Vaiko svorį prilaiko platus pakietintas juosmens diržas, amortizuojančios petnešos, tvirti audiniai. Šie elementai saugos jūsų stuburą net kelias valandas trunkančių pasivaikščiojimų metu.
Jei vaikas jau bėgioja ir jums teks tik retkarčiais jį panešti pailsėjimui, galbūt užteks klubo nešioklės HipSeat, žiedinio slingo ar bazinio varianto Amazonas Smart Carrier. Jos tilps jūsų rankinėje.

- NORĖSIU ŽINDYTI NEŠIOKLĖJE
Tikrai galėsite žindyti.
Jei turite naujagimį ir jis žinda visą laiką, o Jums jau norėtųsi kiek pajudėti nuo lovos ar fotelio, imkite ir išbandykite slingą su žiedais. Jame galima žindyti kūdikį pasiguldžius horizontaliai. Ši pozicija netinka nuolatiniam nešiojimui, nes klubai neišdėstyti plačia varliuko poza, tad pažindžius, poziciją pakeiskite - prisiveržkite naujagimį prie krūtinės vertikaliai.
Kai vaikas jau laiko galvytę, žindyti pavyks bet kurioje kitoje ergonominėje nešioklėje, kurios dirželiai atsipalaiduoja ir vaiką galima kiek nuleisti, kad jis pasiektų krūtį. Tam tiks tiek vaikjuostė, tiek konstruota nešioklė. Būtinai paieškokite įkvėpimo Boba Youtube kanale - filmukuose labai paprastai parodoma kaip žindyti nešioklėse Boba X.

- KAS ŠVELNIAU – ŽAKARDAS AR ĮPRASTA MEDVILNĖ?
Audinių įvairovė gaminant nešiokles - tai dar vienas iššūkis besirenkantiems nešioklę. Jei vertinate išskirtinio audimo raštus, suprantate, kokios technologijos ir staklės naudojamos išgauti skirtingų siūlų atspalvius ir motyvus, vos pačiupinėję jaučiate švelnumo skirtumus - atkreipkite dėmesį į tokius gamintojus, kaip Isara, Neko, LennyLamb. Jų nešioklės siuvamos iš vaikjuostėms naudojamos žakardo medvilnės, kuri audžiama ypatingu būdu, išgaunant įstrižą tamprumą, kuris padeda tampriai apgaubti vaiką nesitempiant į ilgį bei žavi beveik rankų darbo išskirtiniais raštais.

- NORIU KAD BŪTŲ VISOS 4 POZICIJOS
4 Nešimo pozos yra šios: veidu į mamą/tėtį, veidu į pasaulį, ant klubo, nugaroje kaip kuprinė. Patirtis rodo, kad reta mama/tėtis nešioja vaiką nešioklėje visomis pozomis, tad ta galimybė visaip nešioti dažniausiai ir lieka tik naudojimo instrukcijoje, o naudojama viena ar dvi. Pagrindinė, patogiausia ir sauganti nešiojančiojo ir vaiko nugaras yra poza atsukus vaiką veidu į save. 
Nešioklėje veidu į pasaulį - gerai ar blogai? >>>>

Jei tikrai žinote, kad kartais būtinai nešiosite vaiką nusuktą veidu į pasaulį ir jums nerūpi dėstomi argumentai prieš, o vaikas tam pakankamai tvirtas - nežiūrėkite į nešioklės tobulą prisitaikymą prie naujagimio, o rinkitės greitesnį variantą. Visas nešimo pozicijas turi kiek smulkesnės konstrukcijos nešioklės, bet kadangi jas atrinkome mes, jos yra ergonomiškos ir, atsukus vaiką veiduku į save, išlaiko taisyklingą varliuko pozą. Tokie modeliai: Ergobaby Omni, Tula Explore.

- GROŽIS
Ar jus džiugina mėgiama rankinė ar šalikas? O smagūs batai? Nešioklė taip pat džiugins, jei pasirinksite dailią, atitinkančią jūsų skonį. Nebijokite paklusti širdies balsui ir, jei dvejojate tarp keleto gamintojų, nors visi ergonomiški ir saugūs, rinkitės labiausiai jums patrauklią dizainu, spalva ar audinio raštais.
Kai daiktas malonus - lengviau jį perprast, noriai mokintis reguliuoti.

IŠSIRINKOTE GERIAUSIĄ NEŠIOKLĘ? – TAI TIK PRADŽIA!
Dabar pradėsite mokytis ją reguliuoti, pratinsite vaiką, patirsite naujus iššūkius, jei vaikas nenorės joje būti ar jums bus nepatogu. Bet apie tai kitose mūsų apžvalgose ir straipsniuose.

--------------------------------------------------------------------
Nesiokles.lt tinklalapyje skelbiami tekstai, aprašymai ir straipsniai yra autoriniai. Jei Jums patiko čia randama informacija ir norite ja pasidalinti, kopijuoti savo svetainėje ar kitame šaltinyje, būtinai susisiekite su mumis.