info@nesiokles.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

Keli dalykai, kuriuos gerokai pabodo girdėti mamai, nešiojančiai savo vaiką nešynėje


Ar Jums pažįstama tokia situacija: išėjote į lauką su nešyne, mažylis ramiai snaudžia joje arba smalsiai dairosi, tačiau Jums tenka nuolat nugirsti "rūpestingų" tetulių pastabėles bei dosniai žeriamus komentarus ir kritiką Jūsų atžvilgiu, nes, jų nuomone, šitaip nešioti vaiką yra... 

Vaiko nešiojimas, tai vienas dažniausių veiksmų, naudojamų auginant mažylį ir jis niekuomet neišnyks, netaps nemadingu. Kad ir kiek sugalvosime vaiko auginimo prietaisų – vežimėlių, kėdučių, gultukų, jie negalės pilnai pakeisti mamos glėbio, nesuteiks vaikui reikalingo artumo, ryšio ir ramybės. O ir mamai ne visuomet patogu keliauti su visa „įranga“.

Bet tik užsisekite nešynę ir susidursite su netikėtu fenomenu – aplinkinių žmonių reakcija. Ir nebūtinai teigiama. Nešynė traukia aplinkinių dėmesį ir kažkodėl kiekvieną skatina išsakyti savo nuomonę ir vertinimus. O jei užsisegėte ką nors ne standartinio, ne panašaus į „kengūriuką“... Tuomet jau laikykitės...

Be abejo, sulauksite ir begalės susižavėjusių praeivių replikų apie tai, koks laimingas  jūsų vaikutis taip jaukiai įsitaisęs nešynėje, kaip teisinga, kad nešiojate. Palaikymo žodžiai skambės iš tėvų, kurie žino, kas yra nešynė, kaip tai patogu ir smagu. Patirtimi dalinsis ir mūsų mielos senos močiutės, kažkada savo vaikus nešiojusios skaroje.

Vaikas tvirtinamas kuo aukščiau, negi virš jūsų bambos. Nešynė leidžia vaiką sodinti plačiai išskleidus kojytes, jas sulenkus per kelius – kojytės ir dubuo turi sudaryti „M“ formą. Nešynė neturi kietos nugarėlės. Tolygiai reguliuojant leidžia tvirtai priglausti vaiko kaklą, nugarą, dubenį prie jūsų kūno. Šie reikalavimai ypač svarbūs laikotarpiu, iki vaikas pradeda savarankiškai sėdėti. Vėliau galima naudoti daug įvairesnių konstrukcijų nešynes, netgi tvirtinamas vien tik ant klubo (tokias kaip HipSeat).Pateiksiu kelis nuogąstavimus, kuriuos vaiką nešiojančiai mamai gerokai pabodo girdėti iš „susirūpinusių“  aplinkinių (galbūt kai kuriuos jau esate girdėjus „savo adresu“?):

1. „Vargšė TAVO nugara,  ant jos kybo nuolatinė nepakeliama našta“.
Hm... Jei nešynė teisinga, plačiai dengianti pečius, nugarą ir turinti platų juosmens diržą, dėl kurio svoris tenka jūsų klubams, tuomet galite tokią repliką lengvai atremti filosofiniu klausimu: „kaži kodėl gamta sukūrė mūsų naujagimius daug mažesnius nei suaugę?... Gal tai galėtų būti dėl to, kad mes galėtume juos lengvai pernešti iš vienos vietos į kitą?...“ Mamos nugara ir raumenys puikiai prisitaiko prie augančio naujagimio svorio. Tačiau yra dvi sąlygos: 1. Nešynė yra „teisinga“ (pagrindines savybes išvardinsime žemiau); 2. Nešiojate dažnai, taip leisdama organizmui priprasti prie kintančios apkrovos. 

2. „Vargšė VAIKO nugara, juk jis turi gulėti ant kieto tiesaus čiužinio, o tu jį šitaip perlenkus laikai“.
Tiesa yra priešinga – 9 mėnesius vaikas buvo mamos gimdoje būtent tokia poza, kaip dabar nešynėje: kojytės sulenktos per keliukus, stuburas suriestas - „C“ formos (jis „išsitiesins“ tik vaikui pradėjus savarankiškai stotis ir eiti). Jei Jūsų nešynė tinkamai prilaiko vaiko kaklą, nugarą, klubus ir leidžia jo klubus ir kojytes išdėlioti plačia „varliuko poza“, tuomet taip nešioti galima neribotą laiką, nė kiek nevaržant vaiko vystymosi. Drąsiai dėkite į vaikjuostę, Mei Tai ar minkštą ergonominę nešynę (pvz.Boba 4G)  ir būsite pasirengus ilgam pasivaikščiojimui. Pastaba: vaiko vystymuisi kenkia kengūriuko tipo nešynė, kurioje kojytės pakimba tiesiai žemyn, o nugarai suformuotas kietas atlošas, nes tai prieštarauja vaiko fiziologijai.

3. „Man nuo nešiojimo nuolat skaudėjo rankas, užjaučiu tave“.
Šią užuojautą tikslingiau būtų adresuoti sunkumų kilotojui, kasdien sporto salėje keliančiam „štangą“, bet ne mamai, kuri tvirtai ir jaukiai įsupa vaiką nešioklėje, susega taip, kad vaiko svoris tolygiai plačiai pasiskirsto ir juntamas minimaliai. O rankos? – jos visiškai laisvos. Abi! Nenešiokite rankose, nešiokite nešynėje. Rankos gali užsiimti daug įdomesne veikla – sveikintis su drauge, laikyti arbatos puodelį ar sklaidyti “Mamos žurnalą”.

4. „Šitas nešiojimo daiktas atrodo per sudėtingas, juk daug lengviau naudoti vežimėlį“.
Taip - paspaudei, patraukei, prilaikei, perkišai, užsukai, užfiksavai, vėl viską pakartojai...  štai ir pasiruošus važiuoti. Dar nepamirškite pridurti, kad visą tai atlikai vienoje rankoje laikydama kūdikį.  Nebeatrodo taip jau ir paprasta su tuo vežimėliu. Netgi vaikjuostę užsirišite greičiau nei įklosite ir sumontuosite lopšinį vežimuką. Nesiūlau visiškai nebenaudoti vežimėlio, jis išties puiki priemonė, tačiau drąsiai ir dažnai naudokite nešynę – ji suteikia daug laisvės ir aktyvumo, be to – visuomet turėsite abi laisvas rankas! Rištis/segtis nešynę tereikia ramiai pasipraktikuoti namuose, prieš veidrodį, o vėliau beliks mėgautis patogumu.

  


5. „Šiuolaikiniai tėvai prisigalvoja visokių nesąmonių, apsunkinančių jų gyvenimą“.
Anksčiau būdavo tikrai lengviau – niekas nevargdavo nešiodamas ar glausdamas savo vaiką, netgi kai mažylis verkdavo lovelėje, nereikėdavo prie jo prieiti. Belieka pasidžiaugti, kad tie laikai jau praėjo ir mes vėl galime tenkinti gyvybiškai svarbius vaiko poreikius: mamos artumo, ryšio, nusiraminimo. Netgi moksliškai įrodyta (jeigu to prireiktų), kad pirmaisiais mėnesiais vaikui ypač svarbu nuolatinis mamos/tėčio artumas. Nešiojami vaikai mažiau verkia, būna ramesni ir vėliau – užaugę labiau pasitiki savo jėgomis.

6. „Nešioklėje nėra oro – ar tikrai vaikas ten kvėpuoja?“.
O, tikrai, dėkui, kad priminėte, tuojau patikrinsiu. Netikėta, bet mano vaikas puikiai ir ramiai kvėpuoja nešioklėje.  Vaiko nešioklėje gali beveik nesimatyti (juk nešiojame ir 2 savaičių ar mažesnius naujagimius), tačiau mama turi žinoti kelis dalykus apie tinkamą vaiko poziciją nešioklėje ir išlikti rami, kad mažylis jaučiasi puikiai.

Tad svarbūs momentai yra šie: vaiko smakras jokiu būdu negali būti prispaustas prie jo krūtinės; vaiko nosytė turėtų būti lygiagreti žemei, o užmigus – kilstelta kiek viršun; jūsų pirštas turi tilpti tarp vaiko smakro ir jo krūtinės; neuždenkite vaiko veiduko (nosytės) jokia nešioklės dalimi; nepalikite nešioklėje tokių audinių, kaip merliukas, seilinukas ir pan.


7. „Išlepinsi vaiką, nuolat jį nešiodama“
.
Patarėjas turbūt norėtų, kad palikčiau vaiką verkiantį vieną namuose, kad tokiu būdu jis kuo greičiau patirtų šio pasaulio atšiaurumą ir taip pasiruoštų žiauriai gyvenimo kovai... Galime argumentuoti visiškai priešingai – nuolat nešiojamas vaikas kaip tik mato realų savo mamos/tėčio gyvenimą, darbus, aplinką, greičiau pažįsta aplinkinį pasaulį. Jam nelieka priežasties be reikalo verkti, nes nešiojantysis nuolat yra šalia ir labai greitai sužino, kada mažylis alkanas, kada jį reikia pervystyti, kada skauda pilvuką. Mažyliui nebereikia ilgu verkimu prisišaukti mamos.

Ši vasara jau prasidėjo ir jei turite nešynę – jau šiandien ją čiupkite ir išmėginkite. O jei dar neturite nešynės – pats laikas išsirinkti patogią, saugią ir gražią, kad galėtumėte visur be kliūčių keliauti su savo vaiku ir patirti pačias nuostabiausias vasaros emocijas!