info@nesiokles.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

 VAIKUI NEPATIKO NEŠIOKLĖJE – KĄ DARYTI?


PIRKAU NEŠIOKLĘ -> BANDŽIAU DĖTIS -> VAIKAS KLYKĖ VISĄ LAIKĄ -> NEBENORIU NEŠIOKLĖS

Taip išties būna.

Ką daryti? Lengviausias kelias – nusivilti ir nebandyti daugiau, nes šis išradimas ne jums.

BET – ar išties išbandėte visus būdus? Ar dėjotės teisingai? Ar idealiai įvaldėte dirželių reguliavimą? Ar išklausinėjote konsultantų, ką dar galima išmėginti?
Dažniausiai stresas ir nepasitikėjimas savo jėgomis atima bet kokį norą toliau gilintis į nešioklės specifiką. Norisi kuo greičiau atsikratyti „kankinimo įrankiu“ ir nesiartinti su juo prie savo kūdikio.
Tai nėra teisingas kelias.

Jeigu vaiką nuolat nešiojate ant rankų ir jam nuolat reikia jūsų artumo, atraskite motyvacijos ir jėgų gilintis į nešioklės specifiką ir, neilgai trukus, mėgausitės ne tik mažylio artumu, bet ir mažiau vargstančia nugara bei laisvomis rankomis!


TAD - PRADĖKITE DĖTI PLIUSUS PRIE KIEKVIENO PATARIMO:

1. MEDICININĖS, FIZINĖS PRIEŽASTYS. Rimčiausia priežastis, kuri išties gali kelti vaikui diskomfortą būnant nešioklėje  – fiziologiniai vaiko kūno ypatumai. Jei kūdikio raumenų tonusas padidėjęs ar yra įvairaus pobūdžios problemų su klubais, vaikui išties gali skaudėti, mausti ar tempti kojytes dedantis jį į nešioklę. Apie tokius negalavimus tėveliai dažniausiai žino, konsultuojasi su gydančiu mediku ir juos po truputį įveikia. Pašalinus šiuos trukdžius nešioklė naudojama įprastais būdais ir vaikutis nebeverkia joje. Dažnai ortopedai netgi rekomenduoja naudoti ergonominę nešioklę vaikams, kuriems, dėl klubų displazijos, yra skirtas klubų įtvaras.

2. MECHANINIAI NEMALONUMAI. Vaikui nemalonius pojūčius gali sukelti labai daug dalykų: per mažo dydžio drabužėlis, vientisi šliaužtukai (kombinezonas), kurie įsitempia sulenkus kojeles ir riečia jo kojų pirštelius; mamos/tėčio drabužio užtrauktukas, kuris liečiasi prie jautraus žanduko; nosytei trukdantis įkvėpti šalikas. Nerenkite vaiko per šiltais, per storais drabužėliais, nes nešioklė dar labiau suspaus ir nemaloniai judu kaitins.

3. ORO TRŪKUMAS. Turite matyti ir nuolat stebėti vaiko nosytę. Vaikas turi gauti pakankamai oro. Jo smakras negali liestis prie jo krūtinės, negalite blokuoti kvėpavimo takų. Vaikas jokiu būdu negali būti nenatūraliai susirietęs ir sukniubęs. Nepalikite tuščio tarpo, kuriame tilptų jūsų delnas, tarp jūsų kūno ir vaiko pilvuko.  Jei patalpoje per karšta, per tvanku, tuomet  nešioklėje bus dar labiau jaučiamas vėsaus oro trūkumas.

4. VAIKAS ĮDĖTAS NETEISINGAI. Patarimus, kaip dėtis teisingai, rasite kiekvienos nešioklės pakuotėje esančioje instrukcijoje. BŪTINAI PERSKAITYKITE VISĄ INSTRUKCIJĄ PRIEŠ NAUDOJANT NEŠIOKLĘ. Labai svarbūs patarimai, kaip saugiai ir teisingai dėtis vaiką. Labai svarbu, kad vaikas būtų pakankamai aukštai, kad diržai būtų suveržti tvirtai, kad vaiko kojytės matytųsi proporcingai išlindusios per nešioklės nugarėlės šonus. Sureguliuokite nugarėlės aukštį, pritaikykite vaikui kaklo ir galvytės atramą, jei reikia. Kojytes parieskite taip, kad vaikui būtų patogu. Nesuspauskite mažylio rankyčių po petnešų diržais. Jei vaikas jau savarankiškai dairosi, nedenkite jo veiduko ir galvytės nešioklės dalimis, taip tik suerzinsite nemiegantį mažylį.

5. VAIKO POZICIJA NEŠIOKLĖJE SKIRIASI NUO JO ĮPRASTO NEŠIOJIMO BŪDO, KAI NEŠIOJATE ANT RANKŲ. Jei ant ranku nešiojate naujagimį natūralioje varliuko pozoje, o dedantis į nešioklę ištiesinsite jo nugarytę, kojeles nenatūraliai nukreipsite atgal, galvytės nebeprilaikysite – natūralu, jog mažylis išsigąs ir verks. Nešioklė turi laikyti tarsi jūsų delnai.

Na, o jei jau esate įpratinę vaiką nešioti nusuktą nuo savęs ar „lėktuvėlio“ poza, įdėjus vertikalioje padėtyje į nešioklę, vaikui tai bus visiškai neįprasta pozicija ir jis protestuos. Tad, šiuo atveju, jūsų užduotis – po truputį, be nešioklės, papratinti vaiką būti nešiojamam atsisukus į jus, prigludus jums prie krūtinės.

6. NESUSTOKITE. NESĖDĖKITE. NESUAKMENĖKITE. Pirmus kartus išties reikės pasistengti. Vaikui atsidūrus nešioklėje, nekeiskite savo ankstesnio natūralaus elgesio: jei nešiodami vaiką judėjote, lingavote, nesustokite ir kai vaikas yra nešioklėje. Nebandykite sėstis ant fotelio ar ramiai stovėti prieš veidrodį. Tai mažyliui netiks, nes anksčiau taip nedarėte. Kuo daugiau judesio, vaizdų, naujų potyrių, tuo mažiau vaikas galvos apie nešioklę – jo aplinka bus įdomi ir teikianti susidomėjimą.

7. NEPALEISKITE RANKŲ. Vaikas, nuolat nešiojamas ant rankų, įprato prie kitokio glėbio ir suspaudimo, tad nešioklėje gali pasijusti nejaukiai ir pradėti verkti. Patarimas pirmiems nešiojimo kartams – dėkite savo rankas po nešiokle ir imituokite, kad tai jūs savo delnais laikote kūdikį. 

8. EIKITE Į LAUKĄ. Jei visus patarimus išbandėte, tačiau mažylis vis dar nenori būti nešioklėje, nors esate įsitikinę, kad nešioklė sureguliuota tinkamai, saugiai ir patogiai, keliaukite į lauką. Grynas oras ir gamtos garsai daugelį mūsų nuramina. Vaikai ypač mėgsta numigti gryname ore – galbūt tai bus jūsų kelias į nešiojimo sėkmę?

9. ČIULPTUKAS, MERLIUKAS, UŽKANDUKAS. Jei esate atradę, kas jūsų vaiką ramina ir nuteikia teigiamai, galite panaudoti tą pačią priemonę ir pratinantis prie nešioklės.

   

10. BANDYKITE 20 KARTŲ. Visus išvardintus patarimus kartokite kelias dienas ir netgi – savaites! Jei vaikas buvo prastos nuotaikos, gali būti, kad po poros dienų, emocijos bus visiškai kitokios. Galbūt jam nebeskaudės pilvuko, nekamuos dygstantys dantukai, bus praėjus pienelio krizė ar augimo šuolis, nekankins užgulus nosytė ir daug kitų galimų susierzinimo faktorių. Jeigu jums patiems nešioklė patogiai gula ant pečių ir liemens, tinka jos išmatavimai, ji tiks ir po kelių mėnesių ir pusmečio, tad neskubėkite jos atsisakyti ar perleisti kitai šeimai. Vaikai labai greitai keičiasi, auga, stiprėja ir vis geriau reaguoja į nešioklę, pripranta joje būti. Nešioklė jums tarnaus ne tik pirmaisiais mėnesiais, bet ypač pravers daug vėliau – kai pradėsite aktyviau leisti laiką mieste, keliauti į užsienį, pažinti kitų kraštų gamtą... Visur džiaugsitės nešioklės teikiama pagalba, net tuomet, kai mažylis puikiai vaikščios – juk jo kojytės greičiau pavargs nei jūsų ir tuomet teks ieškoti vietos, kur būtų galima jas pailsinti.

11. RASKITE PALAIKYMO KOMANDĄ. Ieškokite palaikymo, nes labai sunku patikėti nešiojimo nauda, jei patys artimiausi jūsų aplinkos žmonės bando atkalbėti jus nuo nešioklės naudojimo, garsiai reiškia abejones, ar viską darote teisingai, bei „spaudžia“ kuo greičiau išimti vaiką lauk ir baigti „eksperimentuoti“. Kreipkitės į nešiojimo konsultantus, vaikų nešiojimo grupes Facebooke, ar tiesiog į mamas, jau turinčias tokią pačią ar panašią į jūsų nešioklę. Išgirsite, kad esate ne vieni, kad daug kas išbando įvairius nešiojimo ir pratinimo būdus ir pagaliau – kažkuris momentas būna lemiamas ir visiems pavyksta!


Nešiojami vaikai – laimingi!